Leírás
Japán szabadtéri sütés hangulata a teraszodon!
A Hibachi stílusú grillünk nem csak rendkívül mutatós, de használata is nagyon egyszerű. Nem igényel különösebb előkészületet. A kerámia anyagnak köszönhetően jól tartja a hőt, így egy adag faszénnel akár órákig is grillezhetsz. Mérete miatt kis helyen is elfér és akár kirándulni, nyaralni is magaddal viheted.
A Hibachi stílusú grillt a direkt grillezés szerelmeseinek ajánljuk. Süthetsz rajta bármilyen húst, vagy grill zöldséget közvetlenül a faszén felett. Alkalmas steakek és hamburger húsok sütésére is, de szerintünk a legnagyszerűbb a bambusz fa nyársra tűzött különféle húsok, halak és zöldségek!
A Hibachi eredete
Ha valaki elképzeli a japán konyha jellegzetességeit, olyan általános elkészítési módok jutnak eszünkbe, mint a sushi, a tempura tészta és sütés, valamint a sashimi. A modernkori grillezési technika, a hibachi, amelyet számos amerikai japán étterem és grillsütő népszerűsít, valójában a japán gasztronómia egyik leghíresebb főzési technikája. A hibachi, mint fűtőberendezés eredete évszázadokra vezethető vissza a japán történelemben; azonban a hibachi évszázadokat töltött el a fejlődéssel mind a forma, mind a megvalósítás terén. Annak ellenére, hogy a hibachi az egyik legkifinomultabb és legképzettebb főzési technika a japán fine dining helyszíneken és éttermekben, eredete valójában meglehetősen szerény, és ellentétes a mai hibachi használattal.
Mivel a fém nem volt általánosan megtalálható Japánban, a legkorábbi hibachikat a ciprusfák faanyagának amalgámjából készítették, amelyeket aztán agyaggal béleltek ki. Ezek a készülékek elsősorban hőleadó képességük miatt működtek, és eredetileg nem főzéshez készültek. Az idő múlásával ezek a készülékek egyre kézművesebb megjelenésűek lettek, és az aranylapozás technikákon kívül finom külső felületeket is tartalmaztak, köztük díszes festést és mintákat.
Korabeli hibachi
Történelmileg Japánban 1945-ben nyílt meg az első étterem, ahol rekord hibachi főzést alkalmaztak. Ezeknek az éttermeknek nem az volt a célja, hogy egyszerűen ételt szolgáljanak fel, hanem az, hogy vendégeiket ételkészítéssel és lenyűgöző változatossággal szórakoztassák. A vendégek szórakoztatásának stratégiája között szerepelt a kések professzionális használatának a bemutatása, a hozzávalókkal és fűszerekkel való zsonglőrködés és még a forró grill által kibocsátott lángokkal való trükkök végrehajtása is. Végül, a huszadik század második felében, az Egyesült Államokban nagy sikerrel és elismeréssel bevezették a hibachi stílusú főzést. Ezért igaz lehet, hogy a hibachi főzést valamikor a japán háztartásokban használták ételkészítési eszközként. A hibachi főzést azonban csak a japán turizmus népszerűvé válásáig méltatták fel éppúgy előadói értékei, mint a japán gasztronómiához való hozzájárulása miatt.
Paraméterek
Termék méret | 40cm x 22.5cm x 16.5cm |
Anyag | Kerámia, fém, bambusz |
Súly | 11kg |