Leírás
Basic Rub: Az alap grill fűszerkeverék kellemes, nem túlzóan karakteres fűszeres ízvilággal
A JD's BBQ alap szárazpác keveréke általános felhasználást biztosít különféle húsokhoz, de akár klasszikus grill zöldség köretekhez, egytál ételekhez is. A Basic rub ízvilága visszafogott, nincs benne kiugróan túl édes vagy keserű összetevő. Mint a legtöbb rub, ez is tartalmaz cukrot, de ennek mennyisége kevesebb, ezért normál grillezéshez is használhatod és kevésbé kell tartanod attól, hogy a karamellizálódott fűszerkéreg gyorsan megég.
Ízvilág: Borsos, chilis, enyhén édes, nem túl erős
Választható kiszerelések: 100g tasak, vagy 300g-os szóróflakon
Javasolt húsok: Sertés, szárnyas, marha, valamint zöldség és egytál ételekhez is (pl. mac & cheese vagy babos raguk)
Fűszerezési tippek: - Javasoljuk a 300g-os szóródobozt, mely praktikusabb a tasakhoz képest. Stabilan záródó kupak két funkcióval (lyukakkal perforált és teljesen nyitott oldalak). A stabil zárás jobban megőrzi az aromát, valamint jobban véd a páratartalom, nedvesség ellen. - Soha ne szórd a rubot a szóródobozból vagy tasakból közvetlenül meleg ételre mert a felszálló gőz miatt összetapadhat, darabossá válhat a fűszer. Ilyen esetben először a kezedbe vagy evőkanálba szórd a szükséges adagot és onnan a meleg ételre. - A rubozás fontos lépés a BBQ technikánál. A megfelelően vastag fűszer réteg segít majd kialakítani a fűszerkérget (bark) a hús felületén. A sütés előtt próbáld meg minél konzisztensebb rétegben felvinni, jól fedjen, de hagyj némi levegőt a húsnak. - A rubozás előtt rázd fel a flakont és ne csak egy irányba hanem különböző irányban rázva, forgatva, hogy a szemcseméret konzisztenciája egyenletes maradjon. - A BASIC RUB kiválóan alkalmas a te saját stílusod kialakítására is. Használd alap keveréknek és adj hozzá egyéb alapfűszereket (például koriander, kurkuma...) és próbálgasd a különböző szemcseméreteket is. |