Leírás
Sweet Rub: Édeskés ízvilág enyhén csípős chilivel kiegyensúlyozva.
Ez a szárapác lassú tűzön grillezésnél, füstölésnél oldalasra tökéletes! Az oldalas mellett csirkére is kiváló. Készíthetsz "ragacsos" csirkeszárnyat (ez esetben a sütés vége előtt kend be a szárnyakat az általad preferált BBQ szósszal is) vagy szimplán kicsontozott combra szórva, majd gyorsan grillezve is szuper végeredményt fogsz kapni ropogós bőrrel, rajta a fűszerkéreg rákaramellizálódva. Fontos, hogy elsősorban az alacsony hőfokon történő BBQ technikára ajánljuk, mivel a cukortartalom idő előtt megéghet a gyors és magas hőfokon történő grillezésnél. Utóbbi esetben, ha normál grillezésre használod, akkor ne engedd a grillező hőmérsékletét ~170 - 180°C fölé!
A JD's BBQ szóródobozos változata UV védett flakonban van, mely egyedülálló a legtöbb fűszergyártó szóródobozához képest.
Ízvilág: Édeskés, pikáns chilis íz.
Választható kiszerelések: 100g tasak, vagy 300g-os szóróflakon
Javasolt húsok: Sertés oldalas és szárnyas.
Fűszerezési tippek: - Javasoljuk a 300g-os szóródobozt, mely praktikusabb a tasakhoz képest. Stabilan záródó kupak két funkcióval (lyukakkal perforált és teljesen nyitott oldalak). A stabil zárás jobban megőrzi az aromát, valamint jobban véd a páratartalom, nedvesség ellen. - Soha ne szórd a rubot a szóródobozból vagy tasakból közvetlenül meleg ételre mert a felszálló gőz miatt összetapadhat, darabossá válhat a fűszer. Ilyen esetben először a kezedbe vagy evőkanálba szórd a szükséges adagot és onnan a meleg ételre. - A rubozás fontos lépés a BBQ technikánál. A megfelelően vastag fűszer réteg segít majd kialakítani a fűszerkérget (bark) a hús felületén. A sütés előtt próbáld meg minél konzisztensebb rétegben felvinni, jól fedjen, de hagyj némi levegőt a húsnak. - A rubozás előtt rázd fel a flakont és ne csak egy irányba hanem különböző irányban rázva, forgatva, hogy a szemcseméret konzisztenciája egyenletes maradjon. - A SWEET RUB a cukortartalma miatt első sorban alacsony hőfokon lassú BBQ sütésre, füstölésre alkalmas, de gyors grillezésnél (pl. csirkecomb) figyelj rá, hogy ne legyen túl forró a grilled. |