Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

JD's Cocoa-Chili Rub fűszerkeverék 100g

1.679 Ft (1.322 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Különleges kakaós-chilis ízvilágú, kissé fanyar és csípős rub elsősorban lassú BBQ sütéshez. 100g-os tasak.
Cikkszám: 0065-3
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt

Leírás

Cocoa-Chili rub: Karakteres ízvilág elsősorban sertéshez, lassú tűzön BBQ sütéshez.

A JD's BBQ kakaós chilis fűszerkeverék kifejezetten a BBQ szmókerekkel, kamadókkal rendelkező felhasználóknak készült, alacsony hőfokon lassan sütéshez. Ha már túl vagy a klasszikus rubokon, a texasi stílusú só-bors keveréken, akkor próbáld ki ezt az ízkombót, biztosan nem fogsz csalódni! A fekete kakaótól nem kell tartanod, ne a csokoládéra gondolj, hanem arra, hogy ez az összetevő némi fanyarságot kölcsönöz a fűszeres chilis ízvilágnak. A Cocoa-chili rub elsősorban sertéshez ajánlott, de mint minden rub... a te döntéseden és egyéni ízléseden múlik milyen fűszert milyen húsokkal kombinálsz. Sőt, kipróbálhatod a kakaós-chilis keverékünket 1:1 arányban keverve a Spicy Coffee rubbal!  Fontos, hogy a kakaópor szemcsemérete miatt óvatosan alakítsd ki a hús felületén a fűszerbevonatot. Először jól itasd fel a húsról a nedvességet, csak egy vékony olajréteget vigyél fel és utána szórd be a rubbal. Ez után ne tapogasd, ne kend! (mert foltokban, darabosan összeállhat a fűszer). A rubozást követően már is mehet a hús a grillre! 

Ízvilág: Karakteres, fanyar, a cukortartalom enyhén édessé teszi, a chili csípőssége ellensúlyoz.  

Választható kiszerelések: 100g tasak, vagy 300g-os szóródoboz

Javasolt húsok: Elsősorban sertés, de ízlés szerint marhán is kipróbálhatod. 


Fűszerezési tippek:


- Javasoljuk a 300g-os szóródobozt, mely praktikusabb a tasakhoz képest. Stabilan záródó kupak két funkcióval (lyukakkal perforált és teljesen nyitott oldalak). A stabil zárás jobban megőrzi az aromát, valamint jobban véd a páratartalom, nedvesség ellen.

- Soha ne szórd a rubot a szóródobozból vagy tasakból közvetlenül meleg ételre mert a felszálló gőz miatt összetapadhat, darabossá válhat a fűszer. Ilyen esetben először a kezedbe vagy evőkanálba szórd a szükséges adagot és onnan a meleg ételre. 

- A rubozás fontos lépés a BBQ technikánál. A megfelelően vastag fűszer réteg segít majd kialakítani a fűszerkérget (bark) a hús felületén. A sütés előtt próbáld meg minél konzisztensebb rétegben felvinni, jól fedjen, de hagyj némi levegőt a húsnak.

- A rubozás előtt rázd fel a flakont és ne csak egy irányba hanem különböző irányban rázva, forgatva, hogy a szemcseméret konzisztenciája egyenletes maradjon.

- A Cocoa-Chili rub keverék por állagú fekete kakaó tartalma miatt picivel nagyobb odafigyelést igényel a rubozásnál: A húsról itasd fel a nedvességet és csak vékony olajréteggel kend be. 20-30cm-ről egyenletesen szórd be a felületet a rubbal és utána ne tapogasd, ne kend mert a fűszer csomókban összeállhat. Ha beszórtad, akkor a hús egyből mehet a grillre! 

- Ettől a rubtól igazán szép, sötét barnás barkod (fűszerkéreg) lesz a húson! Különleges látvány és ne félj tőle, nem lesz égett keserű íze, a sötét barnás szín részben a kakaó miatt alakul ki.  
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.