Leírás
Organic Smoke: Nem faipari maradékáru, nem hulladékból készült! Valóban prémium minőségű füstölőfa!
A termékünk gyártása különös gondossággal történik, az Organic Smoke füstölőfa nem maradék anyagból, vagy fahulladékból készül, hanem már a fa kivágásától tervezve az étel füstölés a cél! A technológia fejlesztése és a gyártás is Európában történik. Az Organic Smoke növény-egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkezik, 0% vegyszer található a termékben, illetve a tökéletes nedvességtartalom szabályozásnak köszönhetően a gombásodástól sem kell tartani.
"Csonk" méret, nagyobb darabok: Míg a füstölő chips elsősorban rövid idejű hideg- és melegfüstölésre ajánlott, addig a facsonkok órákig tartó BBQ-hoz előnyösebb.
De hát ez csak fa! Miért vegyek prémium minőséget étel füstöléshez?!
Az Organic Smoke gyártója, felismerve a növekvő igényt, kifejezetten vegyszer mentesen kezeléssel, tudatosan füstölő fa termékre fókuszálva gyártja a termékeit. Míg a faipari hulladékok, fa tüzelőanyagok tartalmazhatnak penészgombát, gombát, gyantát, olaj maradványt, kéregre tapadt idegen anyagokat vagy bármilyen vegyi anyagot, addig az Organic Smoke csomag tartalma nem más mint 100% természetes fa, vegyi anyagoktól mentesen! Így kerül ki a gyárból és a szállíthatóság és raktározás sem jelent veszélyt, erre bizonyíték a növény-egészségügyi certifikációnk is. Az Organic Smoke termékek Ausztráliába és Új-Zélandra is exportálásra kerülnek, ahol különösen szigorú szabályoknak kell megfelelni a növény- és élelmiszeripari termékeknek. A kedvező árainkat tekintve miért ne választanál egy kifejezetten füstölésre tervezett fa terméket, mely biztonságos és a technológiának köszönhetően maximálisan hozza az elvárt aromát!
Akácfa füst: Közepesen erős füstös íz, kissé fanyar mellékíz. Elsősorban marha- és bárányhúshoz ajánljuk. Az akác füstje a tölgyhöz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, közepesen erős füst aroma és kissé fanyar ízzel. Ez már egy karakteresebb füstölőfa, ezért szintén karakteres húsokhoz ajánljuk, mint marha vagy bárány. De ettől függetlenül aranyszabály, hogy szinte bármelyik fafajta alkalmas bármilyen étel füstöléséhez, végeredményben az egyéni ízlés dönt. Az akác füstje kissé arany-barnás színű és a fa magas kalóriatartalma, hőértéke miatt érdemes figyelni a füst hűtésére. Ha érdekel a BBQ és hideg-meleg füstölés világa, akkor érdemes minél több fajtát beszerezned, tesztelj különböző füstölőfa típusokat! A facsonkok nagyobb mérete miatt előnyösebb hosszú ideig tartó füstöléshez szmókerekhez, kamadókhoz. BBQ sütéshez ideális. |
Hogyan használd a füstölőfát?
A füstölőfát helyed a már parázsló faszénre. A felhasználók egy része a használat előtt benedvesíti. Ez nem kötelező ajánlás, akkor érdemes, ha nehezen tudod elérni a célhőmérsékletet. A víz elpárolgásáig a fa nem gyullad be, de a füst minősége sem a legtökéletesebb. Ha tudod tartani a megfelelő hőmérsékletet, mely alatt a füstölő fa nem gyullad be, de nem is enyhül a füst, akkor nem szükséges a nedvesítés. A legjobb füst nem a tömör fehér füst! Ennek nagy része valószínűleg vízgőz, mely nem süt hanem párol. Ugyan akkor túlságosan félni vagy izgulni sem kell, csak dobd rá a füstölődet a parázsra és élvezd az étel füstös ízét! A megfelelő célhőmérsékletre gyorsan rá fogsz érezni.
Paraméterek
fafaj | Akác |