Leírás
Organic Smoke: Nem faipari maradékáru, nem hulladékból készült! Valóban prémium minőségű füstölőfa!
A termékünk gyártása különös gondossággal történik, az Organic Smoke füstölőfa nem maradék anyagból, vagy fahulladékból készül, hanem már a fa kivágásától tervezve az étel füstölés a cél! A technológia fejlesztése és a gyártás is Európában történik. Az Organic Smoke növény-egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkezik, 0% vegyszer található a termékben, illetve a tökéletes nedvességtartalom szabályozásnak köszönhetően a gombásodástól sem kell tartani.
"Csonk méret", nagyobb darabok: A nagyobb füstölő facsonkok hosszú ideig tartó meleg- és hidegfüstölésre ideális. Főként melegfüstön történő lassú sütéshez, BBQ-hoz.
De hát ez csak fa! Miért vegyek prémium minőséget étel füstöléshez?!
Az Organic Smoke gyártója, felismerve a növekvő igényt, kifejezetten vegyszer mentesen kezeléssel, tudatosan füstölő fa termékre fókuszálva gyártja a termékeit. Míg a faipari hulladékok, fa tüzelőanyagok tartalmazhatnak penészgombát, gombát, gyantát, olaj maradványt, kéregre tapadt idegen anyagokat vagy bármilyen vegyi anyagot, addig az Organic Smoke csomag tartalma nem más mint 100% természetes fa, vegyi anyagoktól mentesen! Így kerül ki a gyárból és a szállíthatóság és raktározás sem jelent veszélyt, erre bizonyíték a növény-egészségügyi certifikációnk is. Az Organic Smoke termékek Ausztráliába és Új-Zélandra is exportálásra kerülnek, ahol különösen szigorú szabályoknak kell megfelelni a növény- és élelmiszeripari termékeknek. A kedvező árainkat tekintve miért ne választanál egy kifejezetten füstölésre tervezett fa terméket, mely biztonságos és a technológiának köszönhetően maximálisan hozza az elvárt aromát!
Almafa csonk: Lágy, édeskés aroma, elsősorban szárnyasokhoz és sertéshez. Az almafa füstje az egyik legnépszerűbb a füstölés világában, mely a könnyű, nem túl erős aromájának köszönhető. Ha kezdő vagy, most ismerkedsz a szmókereddel vagy kamadóddal, akkor mindenképp ezt a típust válaszd indulásnak. Nem túlzottan karakteres és keserű mellék íze miatt. A másik fontos tényező, melyet érdemes figyelembe venned, a füst aroma és az étel fajtájának kapcsolata. Fontos tudnod, hogy marhahús füstöléséhez vagy melegfüstön sütéséhez szinte bármelyik fa fajta kiváló, de más húsfélékhez és ételekhez már eltérnek az ajánlások. A széleskörben kialakult ajánlások alapján az almafa füstölő kiválóan alkalmas szárnyasokhoz, sertésekhez, de zöldségekhez is. A nagyobb darabos kiszerelés lassú sütéshez ideális, amikor hosszabb ideig szükséges fenntartani a füstöt. |
Hogyan használd a füstölőfát?
A füstölőfát helyed a már parázsló faszénre. A felhasználók egy része a használat előtt benedvesíti. Ez nem kötelező ajánlás, akkor érdemes, ha nehezen tudod elérni a célhőmérsékletet. A víz elpárolgásáig a fa nem gyullad be, de a füst minősége sem a legtökéletesebb. Ha tudod tartani a megfelelő hőmérsékletet, mely alatt a füstölő fa nem gyullad be, de nem is enyhül a füst, akkor nem szükséges a nedvesítés. A legjobb füst nem a tömör fehér füst! Ennek nagy része valószínűleg vízgőz, mely nem süt hanem párol. Ugyan akkor túlságosan félni vagy izgulni sem kell, csak szórd rá a füstölődet a parázsra és élvezd az étel füstös ízét! A megfelelő célhőmérsékletre gyorsan rá fogsz érezni.
Paraméterek
fafaj | Alma |