Kép: | Név: | Cikkszám: | Méret: | Elérhetőség: | Ár: | Kosárba |
Pizzakő - 280mm
|
0028-2
|
280mm
|
Hamarosan (szállítás alatt)
|
4.510 Ft (3.551 Ft + ÁFA)
|
||
Pizzakő - 330mm
|
0468-2
|
330mm
|
Raktáron
|
5.917 Ft (4.659 Ft + ÁFA)
|
||
Pizzakő - 360mm
|
0030-2
|
360mm
|
Raktáron
|
6.934 Ft (5.460 Ft + ÁFA)
|
||
Pizzakő - 419mm
|
0470-2
|
420mm
|
Raktáron
|
9.604 Ft (7.562 Ft + ÁFA)
|
Leírás
Pizzakő: Igaz olasz pizzasütés otthon!
A pizzakő nem űrtudomány és ne higgy a túlmisztifikált pizzasütő kőlap reklámoknak, melyben különleges tulajdonságokkal ruházzák fel a valójában egyszerű kerámia vagy kő sütőlapot. Ettől függetlenül valóban egy különleges konyhai eszközről van szó! Az 1,5cm vastagságú sütőkő tehát egy egyszerű kőlap, ez fogja a kemence hatást elősegíteni, mely elengedhetetlen az igazi pizza sütéséhez. Ha sütöttél már normál sütőben pizzát, akkor a tészta belül valószínűleg kiszáradt, kemény lett vagy alja elázott a megrekedt párától. Ez azért törtéhet meg, mert a konyhai sütőben egyrészt nem lehet 350-400 °C -ot előállítani (mely a pizzasütő kemencét üzemi hőmérséklete), de ami ettől is fontosabb, hogy a hőleadás nem egyenletes.
Hogyan működik a pizzakő?
A sütőkő lényege a porózus természetes alapanyag, mely a sütés közben szabályozza a párát. A friss tészta és feltétből párolgó víz egy részét felszívja, így nem ázik el a pizza alja. A másik fontos tulajdonság a nehéz, vastag hőtároló anyag, mely a vékony tepsi helyett egyenletesen sugározza a hőt.
Hogyan használd?
A sütőkövet először melegítsd fel! Kamadó grillben kb 350°C (pizza mérettől, kamadó mérettől és egyéni ízléstől függően ez lehet 300°C de akár 400°C is), konyhai sütő esetén amennyire csak tudod (valószínűleg 250°C). A forró kőre kell gyorsan ráhelyezned a friss pizzatészát, mely egyéni pratikát, rutint igényel. Légy óvatos és gondold át előre a lépéseket! Vagy a sütőből csak egy pillanatra húzod ki a sütőkövet, majd gyorsan teszed rá a pizzát, vagy a sütőből kiveszed a sütőkövet és a pulton helyezed rá a pizzatésztát. A lényeg, hogy a sütőbe minél gyorsabban visszakerüljön! Ha elég forró a sütő és a kőlap is, akkor a pizza néhány perc alatt elkészül! Kamadóban a pizza külseje szuper ropogós lesz látványos tészta buborékkal és megégett foltokkal, belül pedig puha!